Miten yrityksesi on suojautunut identiteettivarkauksien varalta?

April 23, 2019

 

 

mySafetyn teettämän tutkimuksen mukaan tyypillisin yritysten kohtaama identiteettivarkaus on toimitusjohtajan nimissä pyydetty maksusuoritus. Minkälaista vahinkoa identiteettivaras voisi aiheuttaa sinun yrityksellesi? Asiantuntijuuttasi kaivataan.

 

Identiteettivarkaudet tulevat yleensä täysin yllätyksenä yrityksille ja niihin ei osata varautua.

”Yrityksiltä puuttuvat keinot ennaltaehkäistä identiteettivarkauksia ja niiden seurauksia. Tilanteeseen havahdutaan liian myöhään, eli silloin, kun varkauden seurauksena on syntynyt jo laskutusta tai muuta näkyvää haittaa”, kertoo myyntijohtaja Johanna Abgottspon turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafetystä.

 

Tyypillisimpiä yrityksiin kohdistuvia identiteettivarkauksia ovat tilanteet, joissa henkilö laskuttaa yrityksen toimitusjohtajan nimissä, nostaa yrityksen nimissä alv-palautuksia tai hyödyntää yrityksen avainhenkilöiden identiteettiä ja esiintyy päättäjänä.

 

”Yksinkertaisimmillaan identiteettivarkaus voi tapahtua pelkästään rahansiirtoviestin avulla. Varas lähettää viestin yrityksen päättäjän nimissä talousosastolle ja pyytää pikaista maksusuoritusta”, Abgottspon kuvailee.

 

Miten sinun yrityksessäsi on huomioitu identiteettivarkauden uhka? Vastaa lyhyeen kyselyyn nettisivuillamme ja auta meitä kehittämään vakuutuksiamme. Vastaamalla kyselyyn voit saada mySafetyn Identiteettivakuutuksen maksutta käyttöösi.

 

Osallistu kyselyyn tästä.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

LGFG The Suitmaker - Travelling to Leeds to explore the making of bespoke suits

May 2, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

May 3, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags