Search
  • Matias Tiala, Staria

Newsec: Ohjelmistorobotiikalla lisätään tehokkuutta ja henkilöstötyytyväisyyttä


Ohjelmistorobotiikalla tehokkuutta ja henkilöstötyytyväisyyttä

Newsec tarjoaa täyden palvelun ratkaisut kiinteistöalalla niin sijoittajille ja omistajille kuin toimitilojen ja asuntojen vuokralaisillekin. Yritys palvelee muun muassa kiinteistöjen myynti- ja ostoneuvonannoissa, arvioinneissa ja analyyseissa, toimitilavälityksessä sekä kiinteistö- ja toimitilajohtamisessa.

Suomessa Newsecillä työskentelee noin 400 kiinteistöalan ammattilaista, ja toimipisteet sijaitsevat pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Oulussa, Turussa, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Vaasassa ja Imatralla. Newsec on perustettu Ruotsissa 1994. Suomessa Newsecin historia alkoi vuonna 1989 Tallberg Toimitilajohto Oy:nä, jonka Newsec osti vuonna 2005. Nykyään yritys toimii seitsemällä eri markkina-alueella ja työntekijöitä on yli 1 800.

Ohjelmistorobotiikka parantaa henkilöstötyytyväisyyttä

Projektipäällikkö Lauri Pulkka kuvailee, miksi Newsec päätti aloittaa ohjelmistorobotiikkaprojektin.

”Kasvu, järjestelmäuudistukset ja kilpailutilanne ovat tärkeitä syitä tehostaa toimintaa. Newsec haluaa toimia alansa edelläkävijänä, joten robotiikka sopii hyvin tähän kuvaa. Tärkein syy RPA-projektin aloittamiseen oli kuitenkin henkilöstötyytyväisyys. Haluttiin vapauttaa asiantuntijoiden aikaa rutiinitöistä merkityksellisempiin tehtäviin.”

Ensimmäiseksi prosessiksi valittiin tarpeeksi kunnianhimoinen prosessi, koska RPA:n hyötyjen haluttiin korostuvan. Ruttuseksi nimetty robotti hoitaa saunavuoro- ja autopaikkavarausten laskuttamisen kopioimalla tiedon sähköisestä huoltokirjasta laskutusjärjestelmään. Laskutettavia varauksia on noin 10 000 per vuosi ja työ onnistuu nopeimmillaankin kokeneelta tekijältä 3 minuutissa. Ohjelmistorobotiikkaprojekti aloitettiin marraskuussa 2018 ja projekti valmistui tammikuussa 2019. Kevään aikana on tehty pieniä muutoksia, jotta robotin tekemän työn kattavuus saataisiin mahdollisimman korkeaksi.

Uusi robottikollega otettu vastaan riemunkiljahdusten saattelemana

“Valitsimme Starian RPA-kumppaniksi referenssien ja palvelutarjonnan perusteella. Halusimme myös omistaa robotit ja kehittää ohjelmistorobotiikkaosaamista sisäisesti, tämä kaikki onnistui Starian kanssa. Yhteistyö on toiminut erittäin hyvin, arvostan erityisesti molemminpuolista rehellisyyttä”, Pulkka kehuu yhteistyötä Starian kanssa.

”Valtava laskutusmäärä ei ollut kenenkään lempitehtävä, joten robotin vastaanotto on ollut riemunkiljahdusten saattelemana todella hyvä”, Pulkka kertoo tyytyväisenä.

Pulkka suosittelee lämpimästi kokeilemaan ohjelmistorobotiikkaa. Robotiikka opettaa paljon uutta prosesseista, koska henkilöt eivät aina tiedä poikkeustapauksista, jotka tulevat esille robotin kanssa työskennellessä. ”Teknologia oli parempaa, mutta yrityksen prosessit kompleksisemmat kuin kuvittelin”, naurahtaa Pulkka.

UiPath tarjoaa laajasti ilmaisia RPA-materiaaleja ja kouluttamismahdollisuuksia. Robotiikkaprojekteissa olisi hyvä varata riittävästi aikaa oppimiseen ja henkilöstön sitouttamiseen. Yrityksen tulisi myös ennakoida järjestelmämuutokset, jotka vaikuttavat robotin työhön.

Uusia ohjelmistorobotiikkaprojekteja myös tulevaisuudessa

Newsecillä on jo pohdittu tulevaisuuden tarpeita ja seuraava robotiikkaprojekti on jo käynnistynyt prosessin kartoittamisella ja nauhoittamisella. Tulevaisuudessa huomioidaan pohjoismainen yhteistyö ja tuleeko muihin maihin samanlaiset prosessit. RPA-potentiaalin esiintuominen nostetaan esille myös sisäisessä viestinnässä.

”Uusia robotiikkaprojekteja on jo suunnitteilla. Tavoitteena on, että seuraavilla roboteilla vapautetaan vielä useamman kiinteistöalan ammattilaisen työaikaa kliksuttelusta asiantuntemusta vaativiin tehtäviin”, Pulkka kertoo innostuneena.

NEWSEC

Perustettu 1994, Ruotsi

Toimiala Kiinteistöala

Työntekijöitä 1800 (Suomessa 400)

Palveluratkaisu: Ohjelmistorobotiikka

www.newsec.fi

https://staria.com

#Staria #Newsec #ohjelmistorobotiikka

CHIEF OF FINANCE 2020

KUMPPANUUDET JA LIPUT

Tuija Taivainen

+358 40 530 1351
tuija.taivainen(at)bignordic.com

ASIAKASPALVELU

Noora Veijalainen

+358 40 704 8239
noora.veijalainen(at)bignordic.com

Subscribe to our newsletter and we'll inform you about upcoming B2B conferences most suitable for your profession and interests.
 

All new subscribers will receive a 15% discount voucher that can be used for participation tickets!

Business Insight Group

Kalevankatu 31, 00100 Helsinki
www.bignordic.com

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Vimeo - Grey Circle